Vaikka lunta on edelleen maa valkoisenaan, niin olemme aloittaneet koirien treenaamisen tulevaa koekautta varten. Viikottain kokoonnumme yhteistreeneihin mukavan porukan kanssa. Osallistuimme myös Viirun ja Liekin kanssa WT ja A-koe treeneihin Jyväskylässä. Kouluttajina olivat Suomen huippuohjaajia, Anu ja Pasi Pöppönen, Heli Siitari ja Esa Valkonen. Päivä oli hyvinkin antoisa ja antoi uutta intoa kouluttaa koiraa vaativaan koemuotoon.

Hilkka kävi testaamassa Viirun oppimistasoa maaliskuussa Talvinomessa ALO-luokassa. Ihan hyvin Viiru jaksoi keskittyä pitkään päivään ja sijoittuikin lauantain kisassa sijalle 9. Alo-luokassa oli koiria 37kpl.

!7.4 oli sitten vuorossa OSN:N Hankinome. Viiru osallistui Alo-luokkaan ja hyvinhän se esittikin osaamistaan siellä. Tälläkertaa sijoitus 3.s, pisteitä 57/60. Tokihan vasta vuoden ikäisestä koirasta paistaa läpi rutiinin puute ja "pentupöljyys", mutta erinomaista koirassa on vauhti ja myöskin nenän käyttö vauhdista huolimatta. Koira jaksaa keskittyä hyvin annettuihin tehtäviin ja on rauhallinen ja hiljaa odottaessaan lähtökäskyä. Hakutyöskentelykin näyttää ihan mukavalta, vaikka talven aikaan ei juurikaan ole pystynyt hakutreenejä tekemään.

Viiru on ilmoitettu Taipumuskokeeseen Nivalaan 15.5. Liekki ja Ruska aloittavat koekautensa kesäkuussa.

1272100895_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Viiru palauttaa vauhdilla Hankinomessa